Stjärnhavets kennel

Bloggkalender

«oktober 2019»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Viltspårsdebut för Qura
Debut i fortsättningsklassen
Utställning Frödinge
Utställning Mjölby
RLDN
2019
Julafton
Birkabus Gloria Gayner
RLDN
Rally nybörjare

Arkiv
2019
 •    September
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 • 2018
  2017
  2016
  2015
  2014

  Blogg

  Viltspårsdebut för Qura

  Idag var det dags för Quras debut i viltspår! Hon är väldigt självständig och självgående, hon vet precis vad hon ska göra och hon gör det bra. 

  I bassetklubbens regi och med Börje Pettersson som domare tog vi oss idag an anlagsklassen. Hon spårade som om hon inte hade gjort annat och på 11 minuter var vi klara. Det var inga större utsvävningar som ni förstår. Domaren hade inte så mycket att säga efteråt mer än att det var en fröjd att se henne spåra och att han gärna dömde henne igen! Sånt gör en matte väldigt väldigt glad och stolt!!! 

   

   


  Debut i fortsättningsklassen

  Twister debuterade i fortsättningsklassen i rallylydnad i Gamleby idag. Två banor, första rundan gick bra. Innan andra starten tyckte jag att det var lite väl varmt och jag tänkte svalka ner honom lite då han är väldigt värmekänslig och blir mycket seg då. Så jag hällde vatten på honom, både på huvudet, ryggen och tassarna, det var inte populärt. Innan vi skulle gå in på banan låg han och rullade i gräset men tydligen torkade han sig inte tillräckligt då han på skylt nr 14 la sig ner och började rulla... Jag bara stod där och väntade snällt ut honom, vad skulle jag göra, han var väl medveten om att jag inte uppskattade hans beteende men samtidigt är det ju bara att skratta åt det och se att det var mitt eget fel. Tyvärr fick vi fel övning för detta ;) och -10 poäng så ingen godkänd runda där. 

  Kiwi skulle också ha varit med men när jag tog ut henne ur bilen så var hon halt. Jag och flera andra kände och klämde på henne men hittade inget fel och hon viftade bara på svansen som vanligt. Men halt var hon för det och fick därför avstå från tävlandet. 

  När vi kom hem och jag släppte ut dem ur bilen så haltade hon inte längre... 

  Så är livet med hund, de är inga robotar :) 


  Utställning Frödinge

  I lördags 25/5 hade Smålands taxklubb sin vårutställning och jag hade anmält Qura. Det var bara två valpar och vi var först in. Qura rör sig väldigt fint och hon vet hur man går i en utställningsring. Värre är det på bordet och när domaren ska ta i henne. Hon tycker inte om när främmande människor ska ta i henne. Dock är hon helt obrydd om de är runt omkring henne. Det blev därför en liten kamp på bordet och efter en stund så fick domaren känna igenom henne. Titta på tänderna är inget problem. 

  Dock så fick vi nöja oss med en 1:a då domaren höll inne Hp:et på grund av hennes beteende på bordet, vilket jag helt förstår och tycker är helt rätt! Hon fick dock väldigt fin kritik som finns att läsa under hennes resultat. 

   


  Utställning Mjölby

  Så var det dags för Quras första utställning, inofficiell så klart, men ändå lite pirrigt. Inte för utställningen i sig utan mer hur hon skulle reagera på allt och ifall domaren överhuvudtaget skulle få titta på henne. 

  Kiwi dammades av och fick följa med som stöd åt Qura. Det blev lite stressigt då vi  kom dit en kvart innan utställningen började och vi skulle in som hund nr 3 och 4. Så vi hann aldrig riktigt känna in stället innan vi skulle in i ringen. 

  Kiwi tog det hela med ro som vanligt, mest besviken över att hon inte kunde hälsa på alla och svansen gick i ett. Inne i ringen skötte hon sig som vanligt, pussade lite på domaren och travade så fin vilket belönades med BIR. 

  Sen var det dags för Qura. Trava kan hon och det gjorde hon alldeles utmärkt. På bordet kan hon också stå så fint men sen är det ju den lilla detaljen att domaren måste komma och hälsa och känna igenom henne vilket inte uppskattas riktigt. Efter lite trilskande stod hon stilla och han kunde känna på henne. Hon belönades också med ett BIR. 

  Så blev det en liten stunds väntan innan gruppfinalen där jag också missat att valparna skulle gå (hade för mig att alla BIR-valpar gick direkt till BIS-final). Så helt plötsligt ropade de upp Quras nummer när jag hade förberett Kiwi... Jaja, bytte koppel snabbt och ändrade nummerlappen på vägen in i ringen och så travade vi igen. Hon uppförde sig som att hon aldrig gjort annat än att trava i en utställningsring. Men tyvärr så höll det inte hela vägen och hon blev BIG-3. Dock helt rättvist! Strax efter var det Kiwis tur och hon skötte sig väldigt bra denna gång också. Hon tycker verkligen att uppmärksamheten är kul. Men tyvärr blev hon oplacerad i gruppen. 

  Dock tyckte jag att det var väldigt skönt då vi kunde packa ihop och åka hem! 

  002 (1024x700) 

  007 (1024x681) 

  010 (1024x681) 

  014 (1024x681) 

  011 (1024x993) 

  019 (1024x681)


  RLDN

  Så var det dags för årets första rallylydnadstävling. Nybörjare, dubbel, Gamleby. Jag hade med mig Kiwi som skulle tävla och Qura som skulle socialiseras. 

  Kiwi är som vanligt mer intresserad av vilka människor runt omkring henne som kan tänkas vilja prata lite och svansen går konstant på henne! Men idag visade hon även att hon kan leverera på planen, första banan resulterade i 88 p och en 8:e placering. Andra banan var hon lite seg och ville ogärna sätta sig ner dock på skylten ”sitt-stå” så gick det jättebra att göra ett extra sitt på slutet och där rök 10 p för fel övning... Jaja, hon lyckades ändå få ihop 73 p och titeln var bärjad!!! Ingen mer nybörjarklass och inget mer koppel att trassla med förrän det är Quras tur... 

  Qura då, jo hon har sett både hästar, höns, getter, alpacka och hundar, alla lika läskiga och de behövde skällas ut. Men när det kom en stor traktor med dubbelmontage och skittunna bakom så rörde hon inte en fena, inte heller när de började skjuta på skjutbanan. Tur att hon är söt säger jag bara för ibland är hon så billig så hon är gratis   

  011B4B4E-A818-4D7F-B2C8-F3089B83A838