Stjärnhavets kennel

Bloggkalender

«augusti 2019»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Blogg

Utställning Frödinge

I lördags 25/5 hade Smålands taxklubb sin vårutställning och jag hade anmält Qura. Det var bara två valpar och vi var först in. Qura rör sig väldigt fint och hon vet hur man går i en utställningsring. Värre är det på bordet och när domaren ska ta i henne. Hon tycker inte om när främmande människor ska ta i henne. Dock är hon helt obrydd om de är runt omkring henne. Det blev därför en liten kamp på bordet och efter en stund så fick domaren känna igenom henne. Titta på tänderna är inget problem. 

Dock så fick vi nöja oss med en 1:a då domaren höll inne Hp:et på grund av hennes beteende på bordet, vilket jag helt förstår och tycker är helt rätt! Hon fick dock väldigt fin kritik som finns att läsa under hennes resultat. 

 


Utställning Mjölby

Så var det dags för Quras första utställning, inofficiell så klart, men ändå lite pirrigt. Inte för utställningen i sig utan mer hur hon skulle reagera på allt och ifall domaren överhuvudtaget skulle få titta på henne. 

Kiwi dammades av och fick följa med som stöd åt Qura. Det blev lite stressigt då vi  kom dit en kvart innan utställningen började och vi skulle in som hund nr 3 och 4. Så vi hann aldrig riktigt känna in stället innan vi skulle in i ringen. 

Kiwi tog det hela med ro som vanligt, mest besviken över att hon inte kunde hälsa på alla och svansen gick i ett. Inne i ringen skötte hon sig som vanligt, pussade lite på domaren och travade så fin vilket belönades med BIR. 

Sen var det dags för Qura. Trava kan hon och det gjorde hon alldeles utmärkt. På bordet kan hon också stå så fint men sen är det ju den lilla detaljen att domaren måste komma och hälsa och känna igenom henne vilket inte uppskattas riktigt. Efter lite trilskande stod hon stilla och han kunde känna på henne. Hon belönades också med ett BIR. 

Så blev det en liten stunds väntan innan gruppfinalen där jag också missat att valparna skulle gå (hade för mig att alla BIR-valpar gick direkt till BIS-final). Så helt plötsligt ropade de upp Quras nummer när jag hade förberett Kiwi... Jaja, bytte koppel snabbt och ändrade nummerlappen på vägen in i ringen och så travade vi igen. Hon uppförde sig som att hon aldrig gjort annat än att trava i en utställningsring. Men tyvärr så höll det inte hela vägen och hon blev BIG-3. Dock helt rättvist! Strax efter var det Kiwis tur och hon skötte sig väldigt bra denna gång också. Hon tycker verkligen att uppmärksamheten är kul. Men tyvärr blev hon oplacerad i gruppen. 

Dock tyckte jag att det var väldigt skönt då vi kunde packa ihop och åka hem! 

002 (1024x700) 

007 (1024x681) 

010 (1024x681) 

014 (1024x681) 

011 (1024x993) 

019 (1024x681)


RLDN

Så var det dags för årets första rallylydnadstävling. Nybörjare, dubbel, Gamleby. Jag hade med mig Kiwi som skulle tävla och Qura som skulle socialiseras. 

Kiwi är som vanligt mer intresserad av vilka människor runt omkring henne som kan tänkas vilja prata lite och svansen går konstant på henne! Men idag visade hon även att hon kan leverera på planen, första banan resulterade i 88 p och en 8:e placering. Andra banan var hon lite seg och ville ogärna sätta sig ner dock på skylten ”sitt-stå” så gick det jättebra att göra ett extra sitt på slutet och där rök 10 p för fel övning... Jaja, hon lyckades ändå få ihop 73 p och titeln var bärjad!!! Ingen mer nybörjarklass och inget mer koppel att trassla med förrän det är Quras tur... 

Qura då, jo hon har sett både hästar, höns, getter, alpacka och hundar, alla lika läskiga och de behövde skällas ut. Men när det kom en stor traktor med dubbelmontage och skittunna bakom så rörde hon inte en fena, inte heller när de började skjuta på skjutbanan. Tur att hon är söt säger jag bara för ibland är hon så billig så hon är gratis   

011B4B4E-A818-4D7F-B2C8-F3089B83A838


2019

Dagarna går och snart är Qura 4 månader. Allt går bra med henne hon har anpassat sig väl i flocken även om hon kan vara lite retsam ibland och försöka göra sig större än vad hon är. Men de andra hundarna hanterar henne bra, hon får "leka" stor ibland men tycker de att hon blir allt för kaxig så får hon en tillsägelse och då rättar hon omedebart in sig i ledet. 

Hon är snabbtänkt och lyhörd när vi tränar och snappar upp vad jag vill samt ser hon och lär av de andra hundarna. "Vad gör dom för att få godis?" och så försöker hon göra likadant. Vilket är lite roligt då flera av mina hundar varit så. Hon älskar allt som går att äta (och man får kolla henne hela tiden vad hon hittar att stoppa i sig) men tar lika gärna en leksak som belöning, vilket är både skönt och roligt att kunna variera sig lite. De andra hundarna vill ha godis vid träning och sen kan man leka när man inte tränar... 

Hon är trygg i sig själv och väldigt stabil i nya miljöer. Däremot tycker hon inte att människor ska hälsa på henne, hon acceperar dem att de finns och att det gör henne inget bara de inte försöker ta i henne om det inte är på hennes villkor. Naturligtvis tränar vi på detta, hur ska hon annars kunna bli utställningsstjärna ;) 

På tal om utställning så är hon anmäld till sin första utställning i april och vi tränar både på att gå fint och att stå fint, jag tycker att det går hyfsat bra. Hon är duktig! 

Dagarna går som sagt och vi njuter av valptiden som snart har flugit förbi... 

 

045 

 

025


Julafton

Qura har funnit sig väl till rätta i vår lilla familj och med sin hundflock. Hon vet vad hon vill och ser till att få det så! Det är en bestämd dam vi har att göra med och det bådar gott inför framtiden, lite jädrar anama är aldrig fel! Hon har nu hunnit bli 10 veckor och vi har hunnit med att träna lite med klicker, lekt, varit ute på promenad, åkt bil och varit i djuraffären samt firat jul såklart. 

072 (800x532) 

062 

057