Stjärnhavets kennel

Bloggkalender

«februari 2019»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728

Blogg

2019

Dagarna går och snart är Qura 4 månader. Allt går bra med henne hon har anpassat sig väl i flocken även om hon kan vara lite retsam ibland och försöka göra sig större än vad hon är. Men de andra hundarna hanterar henne bra, hon får "leka" stor ibland men tycker de att hon blir allt för kaxig så får hon en tillsägelse och då rättar hon omedebart in sig i ledet. 

Hon är snabbtänkt och lyhörd när vi tränar och snappar upp vad jag vill samt ser hon och lär av de andra hundarna. "Vad gör dom för att få godis?" och så försöker hon göra likadant. Vilket är lite roligt då flera av mina hundar varit så. Hon älskar allt som går att äta (och man får kolla henne hela tiden vad hon hittar att stoppa i sig) men tar lika gärna en leksak som belöning, vilket är både skönt och roligt att kunna variera sig lite. De andra hundarna vill ha godis vid träning och sen kan man leka när man inte tränar... 

Hon är trygg i sig själv och väldigt stabil i nya miljöer. Däremot tycker hon inte att människor ska hälsa på henne, hon acceperar dem att de finns och att det gör henne inget bara de inte försöker ta i henne om det inte är på hennes villkor. Naturligtvis tränar vi på detta, hur ska hon annars kunna bli utställningsstjärna ;) 

På tal om utställning så är hon anmäld till sin första utställning i april och vi tränar både på att gå fint och att stå fint, jag tycker att det går hyfsat bra. Hon är duktig! 

Dagarna går som sagt och vi njuter av valptiden som snart har flugit förbi... 

 

045 

 

025


Julafton

Qura har funnit sig väl till rätta i vår lilla familj och med sin hundflock. Hon vet vad hon vill och ser till att få det så! Det är en bestämd dam vi har att göra med och det bådar gott inför framtiden, lite jädrar anama är aldrig fel! Hon har nu hunnit bli 10 veckor och vi har hunnit med att träna lite med klicker, lekt, varit ute på promenad, åkt bil och varit i djuraffären samt firat jul såklart. 

072 (800x532) 

062 

057 


Birkabus Gloria Gayner

Så har vi äntligen blivit med valp igen!   Igår var vi och hämtade lilla Qura från kennel Birkabus på Gotland. Hon är halvsyster med Kiwi, de har samma pappa. Det ska bli så roligt att få börja träna och tävla med en ny liten stjärna igen. För det är ju det hon kommer att bli, en stjärna!   

 

021 

 

012 

 

007  

 


RLDN

Rallylydnadsdiplom nybörjare! Twister kan numera lägga till denna titel till sitt namn!! 

Idag var vi och tävlade rallylydnad nybörjare i Valdemarsvik. Jag hade bara anmält honom då jag tycker att Kiwi behöver mogna lite mer och få mer tävlingsträning, så hon var med och tränade vid sidan om. 

Vi var först ut och det kändes sisådär, inte för att vi var först utan för att det var blött i gräset och T kändes seg och ovillig. Jag försökte peppa upp honom och busa innan start men icke, det ända jag fick fram var några springsteg när jag backade emot honom. Dessutom var han inte allt förtjust i att ligga ner i blött gräs heller, vilket var skylt nr 2... 

Väl inne på banan höjdes dock hans humör lite och vi hittade kontakten med varandra. Han både låg och stod och jag peppade! Tillsammans gjorde vi det! En runda på 86 poäng och en hedrande 5:e placering! Nybörjarklassen är färdig för hans del och träningen är påbörjad för fortsättningsklass. 

F60074B6-17E5-4CD9-ABEA-147AE668CB4F


Rally nybörjare

Idag har vi varit och tävlat rally i Vimmerby, jag, Twister och Kiwi. Det var en dubbel tävling vilket innebar två banor var för de små taxarna. 

Kiwi fick 64 och 66 poäng, hon är jämn men på fel sida gränsen för kvalificerat resultat. Hon har mycket att titta på och tycker att det finns en mängd andra roliga saker än matte. 

Twister däremot har börjat mogna lite men han har svårt att orka två banor på en dag. Men vi slog till med en 90 poängsrunda (!) och en på retliga 69 poäng. En kvar till titel!!! 

25383576-BE6D-4BAC-AE05-F31E0667FDA7