Stjärnhavets kennel

Blogg

Kiwis valp

Så kom helgen då det var dags för Kiwis valpning. Vi väntade och väntade men hon visade inga tecken på att börja. Så gick hela helgen och även måndagen. På natten till tisdagen, tidigt på morgonen vid 03.20, föddes så en hane. Det var en liten krabat på endast 121 g men själva valpningen gick bra. Sen kom det inget mer. Jag trodde inte riktigt på att det redan var slut, okej att hon inte varit så tjock men ändå var det väl lite snålt med endast en valp. Kiwi verkade dock tycka att det räckte och la sig ner och sov.

Den lilla valpen ville tyvärr inte börja äta själv på Kiwi, jag fick honom att tutta om jag höll i honom men så fort jag släppte så tappade han greppet. Detta resulterade såklart i att han inte fick i sig tillräckligt med mat och tappade därmed i vikt. Han gick ner som mest till 108 g. Under tisdagen började vi att stödmata honom och fortsatte så under onsdagen. Läget verkade stabilt och lugnet la sig över valplådan. Kiwi pysslade med sin valp och tittade skeptiskt på mig så fort jag kom och skulle kolla till dem  eller mata honom, vilket skedde varje till varannan timme.

När jag sent på onsdagskvällen kom in för ännu ett mål mat var han alldeles kall och vi försökte förgäves att värma honom men det gick inte utan han dog strax efteråt i mina händer. Kiwi försökte lika mycket som vi att få liv i honom.

Kiwi har sedan dess, idag är det fredag, sprungit runt och letat efter honom och pipigt hela tiden, Det jobbigaste har varit att inte kunna förklara för henne, att inte lyckas få henne att förstå...

 

Livet för oss andra går vidare och vi funderar hur vi nu ska fortsätta med vårt avelsarbete. Detta känns jobbigt just nu men när vi väl fått distans till händelsen så kommer vi säkert tillbaka till banan igen.


Årsmötestider

I dag kom leverans med prisrosetter för 2016  Då jag inte kunde vara med på Smålands taxklubbs årsmöte och mottaga dessa. Både Twister och Kiwi fick rosetter för sina championat.

093 (800x532)

Twister har under 2016 fått en pinne i agility och blivit svensk viltspårschampion.

087 (800x532)

Kiwi har under 2016 blivit BIR och tagit sina 2 sista cert, vilket gjorde att hon blev svensk utställningschampion. Hon har också blivit svensk viltspårschampion.


Nytt år igen

Så var det dags att summera 2016 och skapa nya mål för 2017. Det är härligt att sitta och drömma och önska men att ändå försöka vara lite realistisk; Vad kan jag sätta upp för mål det här året? Vad vill jag uppnå? Hur mycket tid har jag att lägga på träning? Vilken gren ska jag satsa mest på i år? Ska jag ut och tävla? Med vem?

759 (999x750)

 213 (576x1024) 

212 (576x1024)

Frågorna är många men svaren får vi än så länge bara fantisera om, drömma om och hoppas på!

Hur gick då förra året? 2016 var för oss ett framgångsrikt år. Vi kämpade vidare med agility, åkte på en del tävlingar, gick på både kurser och privatträningar, märkte skillnad på både mitt och hundarnas sätt att tänka och jobba på agilitybanan. Till slut gav det resultat och på årets sista tävling lyckades Twister få sin första pinne!

215 (768x1024)

Kiwi lyckades på tre raka utställningar ta sina 3 cert. Twister ställdes ut en gång mest bara för att han skulle få en bedömning för att kunna bli viltspårschampion.

772 (1024x1024)

 

 

I spårskogen har det också gått bra. Twister hade två 1:a pris kvar i öppen klass vilket han klarade på två tävlingar. Kiwi hade gått från klarhet till klarhet och hennes tre 1:a pris lät inte heller vänta på sig.

211 (768x1024)

713 (768x1024)

Sammanfattningsvis har jag i år lyckats med att få en utställningschampion och två viltspårschampion! 

313 (768x1024)

311 (768x1024)

 

Vad hoppas vi då åstakomma 2017? 

Mina planer för det kommande året är att återuppta rallylydnaden med både Leia, ska börja tävla avancerad klass, och Twister, har en start i nybörjarklass. Sedan ska båda två förstås fortsätta kämpa för sina pinnar i agilityn, de har varsin än så länge. 

För Kiwi är planen att ta oss ut på tävlingsbanan och se hur hon reagerar där och försöka lära känna varandra bättre. Jag hoppas på att kunna starta henne både i agility och rally. Sen till årets stora höjdpunkt, vi planerar att ta valpar efter Kiwi! Hane är redan bestämd och vi väntar bara på att hon ska börja löpa.

God fortsättning till er alla och tack för att ni följer oss här på sidan!

277 (1024x768)


Fler tävlingar...

Förra helgen, den 9 oktober, var det Kiwis tur att försöka sig på att få sin sista 1:a på viltspårsprov. Trots regn och viltstörning så klarade hon det på 18 minuter. Domaren hade inte mer att säga än "Grattis till en fin och duktig hund!" Han var väldigt imponerad av både henne och Twister. Och matte bara suger åt sig av alla komplimanger av hennes älskade taxar!

kiwichampion

Igår, den 15 oktober, var det dags för årets sista agilitytävling på Kalmar brukshundsklubb. Det var dubblerade starter vilket medförde att matte fick springa 4 x 2 lopp med Twister och Leia.

Leia fick tre disklopp och ett med 5 fel. Men jag är supernöjd med hennes små framsteg både mentalt och samarbetet mellan henne och mig. Hennes bästa lopp var det första trots disk så hade hon farten och satte slalomet! Konstigt att man kan vara så glad trots disk!

Twister sumpade som vanligt bort första loppet då han tycker att han kan bäst själv och att han inte alls behöver lyssna på mig. Sen lyckades han diska sig i ett lopp till och fick ett med 20 fel. Men så hans näst sista lopp slog han bara till och lyssnade på matte och gjorde vad matte sa, han bara flöt fram och allt bara fungerade! Han slutade på en 7:e plats av 49 startande och fick sin första pinne!!! Snacka om stolt matte!

Twisterpinne

Nu tänker vi ta en välbehövlig vintervila från tävlingar och vi är allt annat än nöjda med denna höst, tre championattitlar och en pinne i agilityklass!


Viltspårsprov igen

Idag var det Twisters tur att få börja dagen i spårskogen och det gjorde han med bravur! 15 minuter senare hade han spårat till sin sitt tredje 1:a pris och blev därmed svensk viltspårschampion!

036 (800x532) (2)