Stjärnhavets kennel

Blogg

Inga valpar den här gången heller

Tyvärr så kommer det inte att bli några valpar efter Kiwi den här gången heller då hon inte ville para sig med hanen. Troligtvis var vi för sent ute. Nästa gång har vi förhoppningsvis bättre timeing.


Redan februari...

Oj det här året går visst lika fort som alla andra år och det gäller att ligga i om man ska hänga med!

Kiwi har börjat löpa och jag har bestämt mig för att para henne igen men med en annan hane än sist. Jag återkommer med mer info.

 

Här borde jag egentligen skriva en sammanfattning av 2017 och strukturera upp lite mål för 2018 men jag har inte några riktiga mål. Jag har lite funderingar på att ut och tävla både Kiwi och Twister i rally och agility men för Kiwis del lär det nog få vänta. Leia har jag bestämt mig för att hon ska slippa tävlingar (får se om jag kan hålla det...) hon tycker kanske att det är kul 3 av 10 gånger och de andra 7 gångerna ställer hon upp bara för min skull. Det känns i allafall så.  Men träna tycker hon fortfarande är superkul och det ska hon få fortsätta med!!!!

Just nu tränar vi mest inne i vårt fina träningsrum som vi har i källaren på vårat nya hus. Är hur glad som helst för denna och jag tror hundarna också är det för så fort man går ner i källaren så är det alltid någon hund som hinner före och står och väntar med viftande svans i träningsrummet (de allra flesta gångerna är det Kiwi  ).

Håll ögonen öppna för snart kommer med information om vår kommande valpkull! Och gilla oss gärna på facebook, Stjärnhavets kennel.


Kiwis valp

Så kom helgen då det var dags för Kiwis valpning. Vi väntade och väntade men hon visade inga tecken på att börja. Så gick hela helgen och även måndagen. På natten till tisdagen, tidigt på morgonen vid 03.20, föddes så en hane. Det var en liten krabat på endast 121 g men själva valpningen gick bra. Sen kom det inget mer. Jag trodde inte riktigt på att det redan var slut, okej att hon inte varit så tjock men ändå var det väl lite snålt med endast en valp. Kiwi verkade dock tycka att det räckte och la sig ner och sov.

Den lilla valpen ville tyvärr inte börja äta själv på Kiwi, jag fick honom att tutta om jag höll i honom men så fort jag släppte så tappade han greppet. Detta resulterade såklart i att han inte fick i sig tillräckligt med mat och tappade därmed i vikt. Han gick ner som mest till 108 g. Under tisdagen började vi att stödmata honom och fortsatte så under onsdagen. Läget verkade stabilt och lugnet la sig över valplådan. Kiwi pysslade med sin valp och tittade skeptiskt på mig så fort jag kom och skulle kolla till dem  eller mata honom, vilket skedde varje till varannan timme.

När jag sent på onsdagskvällen kom in för ännu ett mål mat var han alldeles kall och vi försökte förgäves att värma honom men det gick inte utan han dog strax efteråt i mina händer. Kiwi försökte lika mycket som vi att få liv i honom.

Kiwi har sedan dess, idag är det fredag, sprungit runt och letat efter honom och pipigt hela tiden, Det jobbigaste har varit att inte kunna förklara för henne, att inte lyckas få henne att förstå...

 

Livet för oss andra går vidare och vi funderar hur vi nu ska fortsätta med vårt avelsarbete. Detta känns jobbigt just nu men när vi väl fått distans till händelsen så kommer vi säkert tillbaka till banan igen.


Årsmötestider

I dag kom leverans med prisrosetter för 2016  Då jag inte kunde vara med på Smålands taxklubbs årsmöte och mottaga dessa. Både Twister och Kiwi fick rosetter för sina championat.

093 (800x532)

Twister har under 2016 fått en pinne i agility och blivit svensk viltspårschampion.

087 (800x532)

Kiwi har under 2016 blivit BIR och tagit sina 2 sista cert, vilket gjorde att hon blev svensk utställningschampion. Hon har också blivit svensk viltspårschampion.


Nytt år igen

Så var det dags att summera 2016 och skapa nya mål för 2017. Det är härligt att sitta och drömma och önska men att ändå försöka vara lite realistisk; Vad kan jag sätta upp för mål det här året? Vad vill jag uppnå? Hur mycket tid har jag att lägga på träning? Vilken gren ska jag satsa mest på i år? Ska jag ut och tävla? Med vem?

759 (999x750)

 213 (576x1024) 

212 (576x1024)

Frågorna är många men svaren får vi än så länge bara fantisera om, drömma om och hoppas på!

Hur gick då förra året? 2016 var för oss ett framgångsrikt år. Vi kämpade vidare med agility, åkte på en del tävlingar, gick på både kurser och privatträningar, märkte skillnad på både mitt och hundarnas sätt att tänka och jobba på agilitybanan. Till slut gav det resultat och på årets sista tävling lyckades Twister få sin första pinne!

215 (768x1024)

Kiwi lyckades på tre raka utställningar ta sina 3 cert. Twister ställdes ut en gång mest bara för att han skulle få en bedömning för att kunna bli viltspårschampion.

772 (1024x1024)

 

 

I spårskogen har det också gått bra. Twister hade två 1:a pris kvar i öppen klass vilket han klarade på två tävlingar. Kiwi hade gått från klarhet till klarhet och hennes tre 1:a pris lät inte heller vänta på sig.

211 (768x1024)

713 (768x1024)

Sammanfattningsvis har jag i år lyckats med att få en utställningschampion och två viltspårschampion! 

313 (768x1024)

311 (768x1024)

 

Vad hoppas vi då åstakomma 2017? 

Mina planer för det kommande året är att återuppta rallylydnaden med både Leia, ska börja tävla avancerad klass, och Twister, har en start i nybörjarklass. Sedan ska båda två förstås fortsätta kämpa för sina pinnar i agilityn, de har varsin än så länge. 

För Kiwi är planen att ta oss ut på tävlingsbanan och se hur hon reagerar där och försöka lära känna varandra bättre. Jag hoppas på att kunna starta henne både i agility och rally. Sen till årets stora höjdpunkt, vi planerar att ta valpar efter Kiwi! Hane är redan bestämd och vi väntar bara på att hon ska börja löpa.

God fortsättning till er alla och tack för att ni följer oss här på sidan!

277 (1024x768)