Stjärnhavets kennel

Blogg

Fler tävlingar...

Förra helgen, den 9 oktober, var det Kiwis tur att försöka sig på att få sin sista 1:a på viltspårsprov. Trots regn och viltstörning så klarade hon det på 18 minuter. Domaren hade inte mer att säga än "Grattis till en fin och duktig hund!" Han var väldigt imponerad av både henne och Twister. Och matte bara suger åt sig av alla komplimanger av hennes älskade taxar!

kiwichampion

Igår, den 15 oktober, var det dags för årets sista agilitytävling på Kalmar brukshundsklubb. Det var dubblerade starter vilket medförde att matte fick springa 4 x 2 lopp med Twister och Leia.

Leia fick tre disklopp och ett med 5 fel. Men jag är supernöjd med hennes små framsteg både mentalt och samarbetet mellan henne och mig. Hennes bästa lopp var det första trots disk så hade hon farten och satte slalomet! Konstigt att man kan vara så glad trots disk!

Twister sumpade som vanligt bort första loppet då han tycker att han kan bäst själv och att han inte alls behöver lyssna på mig. Sen lyckades han diska sig i ett lopp till och fick ett med 20 fel. Men så hans näst sista lopp slog han bara till och lyssnade på matte och gjorde vad matte sa, han bara flöt fram och allt bara fungerade! Han slutade på en 7:e plats av 49 startande och fick sin första pinne!!! Snacka om stolt matte!

Twisterpinne

Nu tänker vi ta en välbehövlig vintervila från tävlingar och vi är allt annat än nöjda med denna höst, tre championattitlar och en pinne i agilityklass!


Viltspårsprov igen

Idag var det Twisters tur att få börja dagen i spårskogen och det gjorde han med bravur! 15 minuter senare hade han spårat till sin sitt tredje 1:a pris och blev därmed svensk viltspårschampion!

036 (800x532) (2)


Viltspårsprov

Idag började vi dagen med att åka till spårskogen, det var Kiwis tur att få testa sina kunskaper och det gick ju hur bra som helst! Hon klarade sitt andra 1:a pris. Domaren hade idel lovord att säga om denna lilla tax och tyckte att hon var väldigt trevlig. Så nästa gång står championatet på tur...

061 (800x532)


Svensk utställningschampion!

Man kan ju inte säga att jag är speciellt aktiv med detta att uppdatera hemsidan, dock är jag mer aktiv vad det gäller hundarna och det är väl tur att det är så!

Som vanligt, höll jag på att säga, så har vi varit ute och tävlat en del. Det har blivit både agility, viltspår och utställning under våren och sommaren.

Kiwi har hunnit bli svensk utställningschampion  i och med att hon har tagit 3 cert på utställning och klarat ett 1:a pris i viltspår. Nu ska vi försöka klara två 1:a pris till så att hon blir svensk viltspårschampion också.

Twister har även han varit på utställning där han fick very good eftersom han inte riktigt tycker om att stå på bordet och låta domaren titta på honom, han står och lutar sig mot mig och kryper ihop. Men viltspår tycker han är kul! Även han har klarat ett 1:a pris, han hade dessutom ett innan så nu är det bara ett kvar. Han har även tävlat en del agility och oturligt nog nollat och hamnat på 5:e plats men de delade bara ut 4 pinnar... Men vi försöker fler gånger!

Leia har bara tävlat agility. Vi har börjat hitta varandra och det går bättre och bättre, dock är väl hennes fart inte den bästa och hon kommer aldrig att kunna mäta sig med alla bc men jag är nöjd med att vi har hittat någonting som vi kan göra tillsammans utan att hon blir låg och känner krav och press på sig.

Vi tränar en del rallylydnad också och det tycker de alla är kul. Som vanligt funderar jag väldigt mycker och mina planer just nu är väl att vi ska ut och tävla i det också. Kiwi ska dessutom få starta agility men jag tänkte vänta över nyåret så att de nya reglerna träder i kraft. Taxarna kommer då att få tävla i xs och inte hoppa så högt, sånt gillar vi!!!

Jag har även många tankar kring hane till Kiwi, sånt är spännande! Det är mycket surfande på andra kennlars hemsidor och letande på hunddata och avelsdata. Men jag har hittat det jag söker efter och fått klartecken, så nästa gång hon löper så ska hon paras och vi kommer förhoppningsvis om allt går som det ska att återigen få valpar! Det var 5 år sedan sist...

 

Så som ni ser så händer det mycket fast det inte syns här på hemsidan! Tack till er som inte tröttnar på att titta in här!


2016

Bättre sent än aldrig.... God fortsättning på er!

Vi har haft ett lugnt avslut på förra året och en lugn början på det nya. Jag har haft 3 veckors semester och har mest bara varit hemma. Vi har gått långa promenader i skogen och hundarna har fått springa ordentligt. Träning har det däremot inte blivit så mycket. Vi fick ju också lite snö till slut vilket är uppskattat både av oss 2-benta och de 4-benta.

 

Nu kommer den här spännande tiden då man får sia om hur det kommande året ska bli, vad som ska göras och vilka tävlingar som ska genomföras och vilka titlar man ska erövra... En tid som man sedan tänker tillbaka på och undrar om man inte hade någon verklighetsuppfattning alls  Men spännande ska det bli att se vad detta året innehåller.

Så här har vår början sett ut i alla fall:

108 090 089 088 084 072 060 057 056 055 048 013 008 004