Stjärnhavets kennel

Bloggkalender

«september 2020»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Ordinarie viltspårsprov
Händelserik helg
Andra 1:an
Ingen vanlig vår
Qura BIR och BIG3
Viltspårsdebut för Qura
Debut i fortsättningsklassen
Utställning Frödinge
Utställning Mjölby
RLDN

Arkiv
2020
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014

  Blogg

  Ordinarie viltspårsprov

  På morgonen den 8/8, en riktigt varm och torr dag, tog jag med mig Qura för att åka till Hultsfred och vara med på Smålands taxklubbs ordinarie spårprov. På grund av Corona så samlades inte deltagarna på samma ställe utan vi fick en och en träffa en domare och gå vårt spår. Så vi mötte upp domaren Stig Lövgren och han visade oss ut till vårt spår. 

  Ett viltspår börjar med att hunden ska hitta spårstarten i en utmärkt ruta, i vår ruta gick det en grusväg... Jag har aldrig ens tänkt tanken att det kunde vara så men med en Qura i kopplet spelar det ingen roll, hon tog snabbt upp spåret och sen var vi iväg. Genom snår och ormbunkar, granar och berg, tidvis såg jag henne inte utan fick bara hålla fast i spårlinan och hoppas på att hon spårade. Jag behövde ju aldrig vara nervös. 25 minuter senare var vi framme vid klöven och en stolt liten tax bar den med hög flagg tillbaka till bilen. 

  Nu började en lång väntan på resultatet. Alla domare skulle träffas på eftermiddagen samma dag och konferera. Till slut kom beskedet: Qura kom på en 3:e plats av 10 hundar på 57 poäng av 61 möjliga!!! 

  Det tåls att sägas igen: Hon är en liten stjärna! 


  Händelserik helg

  I fredags tog vi med oss husvagnen och alla hundarna och åkte till Eriksöre camping på Öland. På lördagseftermiddagen skulle Qura göra BPH och vi passade på att kombinera detta med en liten semester. Vi hann att vara där i cirka ett dygn... 

  Quras BPH visade väl direkt inget som jag inte redan visste, hon tycker inte om när okända ska hälsa på henne men hon bryr sig inte om ifall de är runt omkring henne samt att hon är skottfast. Testledaren hade även kryssat i att hon var energisk och ljudlig vilket jag bara kan hålla med om! Men hon genomförde det med godkänt resultat. 

  IMG_9332

  På söndags morgonen tog vi bilen och for till Gamleby för att gå ännu ett öppet spår i viltspår. Det var 24 grader varmt fast det var relativt tidigt på dagen och med ett BPH dagen innan så var jag tveksam om hur trött hon var men vad hindrar Qura? Ingenting skulle det visa sig. 18 minuter senare bär hon stolt klöven tillbaka till bilen! Domaren var riktigt imponerad av henne och sa att hon var i toppen bland de hundar han dömt under sina 20 år, han gav henne också ett HP! 

  För oss här på kenneln så resulterade detta i en viltspårschampion, kennelns 4:e! Qura tog dock sin nya titel med ro och sov resten av dagen i soffan 

  IMG_9337


  Andra 1:an

  Den 5/6 tog vi bilen till Mönsterås och Qura fick gå sitt andra öppenklasspår i viltspår. Hon klarade det galant trots torkan. 24 min och inte en blinkning vid snittpriset! Hon är helt otrolig denna hund! Nu väntar vi på att få gå vårt, förhoppningsvis, sista viltspår inför championatet. Och sen är det bara att vänta på att utställningarna ska börja igen... 


  Ingen vanlig vår

  Oj vad tiden går fort ibland... Ni är verkligen tålmodiga som väntar och väntar på att sidan ska uppdateras! 

  Denna vår har inte varit riktigt som vanligt och alla mina planer vad det gäller hundarna har inte gått att genomföra. Alla tävlingar har varit inställda och vi har därför försökt att roa oss på annat sätt. Hundfolk är härliga på det sättet att stöter man på problem så försöker man hitta en lösning och det har de verkligen fått göra i vår. Lösningen blev onlinetävlingar! Vilket har varit riktigt roligt enligt mig! 

  25 april deltog vi i en utställning där vi fick filma när hunden sprang som på en utställning och sedan ta en uppställningsbild. Dessa skickades till en domare som sedan gjorde sin bedömning av det hela. Självklart får man ta det med en nypa salt för vem kan bedöma en hund på en film och ett foto utan att känna på den,  men jag tyckte ändå att det var en rolig grej!

  Och resultatet då: Kiwi tävlade som långhårig kanin i championklass där hon blev BIR och senare BIG-3. Qura tävlade som långhårig dvärg i juniorklass och blev BIR, BIR-junior och BIG-2. Twister tävlade som långhårig dvärg i veteranklass och blev BIM, BIR-veteran och BIS-2-veteran. 

  Twister har föresten blivit omregisterad till dvärg från normalstor. Taxarna har fått en ny rasstandard med nya mått för de olika storleksklasserna så han blev äntligen den dvärgtax som jag alltid sagt att han är! 

  Twister har också fått ögonlysa sig där man inte kunde hitta några ärftliga fel utan bara förändringar som är normala för en äldre hund (får väl kalla honom äldre när han är 9 år). 

  Sen har vi också deltagit i en rallycup även den online. Den har gått till så att varje vecka under tre veckor har vi fått en rallybana tilldelad som man skulle bygga och sedan filma när man utförde den. Qura har deltagit i nybörjarklass och Twister i fortsättningsklass. 

  Resultatet: Qura 87 p, 85 p och 72 p så ett inofficiellt RLDN! 

  Twister: 69 p, 69 p och 79 p alltså en godkänd runda! 

  Och till sist då, fast kanske bäst, så har Qura gått sitt första öppen klass spår i viltspår och lyckades spåra till sig ett 1:a pris trots värme och torr mark. Det bara dammade när hon hoppade fram i blåbärsriset och jag fick flera gånger under spåret tvätta av hennes nos med vatten då den var helt gul av pollen. Men hon var så stolt efteråt när hon fick bära klöven till bilen! 

   

  Det var allt från oss för den här gången och hoppas att ni inte ska behöva vänta lika länge på nästa uppdatering! 


  Qura BIR och BIG3

  Idag har Qura varit på utställning i Mantorp, Östergötlands kennelklubb anordnade valputställning. Jag hade inga som helst förväntningar då hon inte tyckt om när okända tagit på henne. Vi har utställningstränat en del och hon har även mognat en del. Mitt fokus idag låg på att hon skulle tycka att det var kul! Så vi började med att handla en leksak! 

  0611F83A-7059-4B29-8054-4A76E623264E 

  Men inte behövde jag oroa mig, hon sprang i ringen som hon inte gjort annat och stod som en staty när domaren kände igenom henne på bordet   För detta belönades hon med BIR och sedan också BIG-3 i juniorfinalen! Och godis och lek efteråt förstås! 

  9482A1B6-92C1-4EC3-BB32-3D7F4C563740 
  EF2D73BC-9322-4149-9DD9-841B496552B8 
  F62C297B-7D36-42E9-8BE1-97F9774A58D3