Stjärnhavets kennel

Bloggkalender

«oktober 2021»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Äntligen tävling igen!
Vad händer i Coronatider?
Debut i rallylydnad
Ordinarie viltspårsprov
Händelserik helg
Andra 1:an
Ingen vanlig vår
Qura BIR och BIG3
Viltspårsdebut för Qura
Debut i fortsättningsklassen

Arkiv
2021
 •    September
 •    Maj
 • 2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014

  Blogg

  Birkabus Gloria Gayner

  Så har vi äntligen blivit med valp igen!   Igår var vi och hämtade lilla Qura från kennel Birkabus på Gotland. Hon är halvsyster med Kiwi, de har samma pappa. Det ska bli så roligt att få börja träna och tävla med en ny liten stjärna igen. För det är ju det hon kommer att bli, en stjärna!   

   

  021 

   

  012 

   

  007  

   


  RLDN

  Rallylydnadsdiplom nybörjare! Twister kan numera lägga till denna titel till sitt namn!! 

  Idag var vi och tävlade rallylydnad nybörjare i Valdemarsvik. Jag hade bara anmält honom då jag tycker att Kiwi behöver mogna lite mer och få mer tävlingsträning, så hon var med och tränade vid sidan om. 

  Vi var först ut och det kändes sisådär, inte för att vi var först utan för att det var blött i gräset och T kändes seg och ovillig. Jag försökte peppa upp honom och busa innan start men icke, det ända jag fick fram var några springsteg när jag backade emot honom. Dessutom var han inte allt förtjust i att ligga ner i blött gräs heller, vilket var skylt nr 2... 

  Väl inne på banan höjdes dock hans humör lite och vi hittade kontakten med varandra. Han både låg och stod och jag peppade! Tillsammans gjorde vi det! En runda på 86 poäng och en hedrande 5:e placering! Nybörjarklassen är färdig för hans del och träningen är påbörjad för fortsättningsklass. 

  F60074B6-17E5-4CD9-ABEA-147AE668CB4F


  Rally nybörjare

  Idag har vi varit och tävlat rally i Vimmerby, jag, Twister och Kiwi. Det var en dubbel tävling vilket innebar två banor var för de små taxarna. 

  Kiwi fick 64 och 66 poäng, hon är jämn men på fel sida gränsen för kvalificerat resultat. Hon har mycket att titta på och tycker att det finns en mängd andra roliga saker än matte. 

  Twister däremot har börjat mogna lite men han har svårt att orka två banor på en dag. Men vi slog till med en 90 poängsrunda (!) och en på retliga 69 poäng. En kvar till titel!!! 

  25383576-BE6D-4BAC-AE05-F31E0667FDA7


  BPH

  Idag har vi varit på Mönsterås brukshundklubb och gjort BPH i närmare 30-graders värme. Det var Kiwi och Ester som fick stå för underhållningen för dagen. Twister skulle egentligen också ha gått men då det var karens på medicinen han åt efter hundbettet så fick han avstå och Leia har gjort MH i sin ungdom. 

  BPH står för Beteende- och personlighetstest hund, där hunden får genomföra en bana med olika stationer för att man ska se hur den reagerar. 

  Momenten i BPH: 

  1. Främmande människor - man ser om hunden vill ta kontakt med främmande människor och ifall den tillåter hantering av en främmande människa. 

  2. Lek - hunden ska leka först med sin förare och sedan med testledaren. 

  3. Matintresse - hur benägen är hunden att få tag i godis som ligger i en burk? 

  4. Överraskning - en person i halvfigur dras upp framför hunden och man tittar på hur hunden reagerar, hur snabbt den går fram och kollar vad det var samt hur den avreagerar. 

  5. Skrammel - ett skramlande ljud framför hunden. Likaså här tittar man på hur den reagerar, hur snabbt den kollar in vad det var och hur den avreagerar. 

  6. Skum människa - en skum människa iklädd slokhatt, solglasögon och slängkappa går sakta emot hunden. Man tittar på hur hunden reagerar och sedan också om den vågar gå fram och kolla in människan. 

  7. Annorlunda underlag - här ska hund och förare gå över ett annorlunda underlag för att se hur hunden reagerar på det och om den följer med. 

  8. Skott (frivilligt) - man tittar på hur hunden reagerar vid skott både i rörelse och stillastående. 

  Efter genomfört BPH går beskrivaren i genom vad han/hon har sett och vad det är för något man har i kopplet. Det är rolig och intressant att se sin hund genomföra BPH och man förvånas över att de inte alls reagerar som man trodde. 

  Både Kiwi och Ester genomförde sina banor med skott och blev "godkända". 

  4939AB76-275E-4F96-AD27-14A6E1151020


  Rallytävling nybörjare

  Rallylydnadstävling i Oskarshamn med Kiwi och Twister. 

  Jag har inte tävlat på länge och inte varit i väg på något sådant sedan jag blev sjukskriven, men ibland måste man testa sina gränser. Jag hade inga höga krav varken på mig själv eller på hundarna och det känns ändå ganska skönt att tävla med en sådan inställning. Det var en dubblerad tävling och defick kämpa sig i genom två banor var. Blandade resultat men ändå skönt att veta att jag klarade hålla fokus dock blev jag trött, mycket trött och de sista rundorna hade vi nog kunnat skippa... Men det blev iallafall varsitt godkänt resultat med hem! 

  Kiwi: 68 poäng och 75 poäng

  Twister: 60 poäng och 87 poäng