Stjärnhavets kennel

 

2009
31/12 GOTT NYTT ÅR!
21/12 GOD JUL ÖNSKAR VI ER ALLA!!!!!
 
13/12  Första snön lyste vit när vi vaknade i morse vilket resulterade i lyckliga taxar!
 
29/11 I fredags fick min älskade Ina vandra vidare. Hon var min allra första egna hund och vi har delat allt i tio års tid. Hon fick följa med mig hem från min vistelse på en slädhundskennel utanför Åre när hon var ett år. Hon var född och uppvuxen i en hundgård men hade absolut inget problem att anpassa sig till ett familjeliv, "där matte är där är jag och då är det lugnt", ungefär så kändes det som att hon tänkte. Hon var alltid lätt att ha med sig och hade en sådandär underbar "på och av" -knapp.
Till att börja med försökte jag dra lite pulka och vagn med henne, men det var inget som hon gillade så vår största passion blev tävlingslydnad som vi älskade lika mycket båda två. Vi tränade även en del agility och testade både personspår och viltspår men det var i lydnaden som vi la vår energi och där vi skördade framgångar, under våra första tre tävlingar så fixade vi ett LP1 och så sent som i april i år blev vi uppflyttade till elit, och i september testade vi även på en tävling på den nivån trots att inte alla moment satt.
Hon var alltid glad och med på allt som vi gjorde. Men tyvärr fick hon en juvertumör som växte väldigt fort, men jag är ändå glad för att hon aldrig hann att bli gammal i sinnet utan var pigg och alert ända in i det sista. Trots sin situation så hängde hon med på promenader längst fram i täten, hon ville gärna vara den som upptäckte allt först och var en väldigt dominant tik. Jag brukade kalla henne  för våran polis, hon skulle alltid bestämma och godkänna, men hon var aldrig elak. Hon hade ett hjärta av guld och jag är så otroligt tacksam för att ha levt med henne! Hon har lärt mig  så otroligt mycket och kommer alltid att finnas i mitt hjärta och mina tankar! En trognare vän får man leta efter!
SOV GOTT MIN ÄLSKADE INA! DU VAR EN KÄMPE HELA  DITT LIV! TACK FÖR ALLT GUMMAN! 
 
2/11 GRATTIS Basilika (Doris), Salvia, Timjan (Smulan) och Mynta på eran 2-års dag! Hurra, hurra, hurra!
Tänk vad tiden går fort!
 
27/10  Nya bilder på alla tre hundarnas gallerier.
 
26/10  Igår tävlade jag och Ardi lydnad igen och den här gången hade vi marginalerna på vår sida. Vi klarade en uppflyttning med 160,5 p trots att hon satte sig på platsliggningen och skällde på domaren...
 
20/9 Igår var det dax för Inas lydnadsdebut i elitklass och för Ardis debut i ettan, tyvärr hade inte träningen innan gått så bra med Ina och de moment hon inte kunde innan tävlingen kunde hon inte heller på tävlingen... Konstigt ;) Men det stora denna dag var att se hur Ardi betedde sig i tävlingssituation, allt funkade perfekt men ett missförstånd i vår träning gjorde att hon nollade ett moment och det blev ingen uppflyttning. Men en femte plats av tio tävlande för en tax bland alla brukshundar är jag mer än nöjd över, speciellt i debuten! Och det kommer garanterat blir fler tävlingar! :) Läs resultaten på deras sidor.
 
15/9 Det har varit ännu en händelserik helg för mig och mina hundar. Mynta har klarat sin andra 1:a i viltspår, denna gång på ett ordinarie spårprov. Och Ardi har varit på MH, det var en rolig upplevelse att se hur hunden fungerar och reagerar. Kolla in deras resp. sidor. Nya bilder från utställningen förra helgen tagna av Tommy Vestergren, Kalyanas kennel. Stort tack för dem Tommy och Ulla! :)
5/9 Idag var det utställningsdax igen, Mynta kom hem med ännu ett cert och BIR plus att hon blev BIS-R! Ardi gick det tyvärr inte lika bra för. Deras kritiker finns på respektive sida. Har även lagt in några nya bilder på galleriet. Tack Anna för trevligt sällskap!
 
1/9 Stort grattis Ina på din 11 årsdag!
 
23/8 Idag har vi haft en bra dag! Vi har varit och gått rörligt spårprov för bassetklubben, Ardi klarade sin sista 1:a och blev VILTSPÅRSCHAMPION!!!!!! och Mynta fick sin första 1:a! :)
 
15/8 Utställning i Norrköping, Mynta visade återigen framtassarna! Läs mer på Ardis och Myntas sidor.
Grattis Ardi som idag fyller 3 år!
9/8 Idag har vi varit på utställning i Skillingaryd och Mynta lyckades erövra sitt första cert! Läs kritikerna på Ardi och Myntas resultatsidor.
 
27/7 Vi har mest bara latat oss i sommar med sol och bad, men lite träning har också hunnits med.
 
11/7 Mynta pryder nu Smålands taxklubbs hemsida tack vare att hon blev den enda hunden som fick HP på deras rörliga spårprov. www.smalandstaxklubb.se
 
30/6 Mynta har blivit registrerad som kanintax och kommer fortsättningsvis att tävla som det. Bilderna nedan är på Mynta. Lite småändringar här och var på resten av sidan.
 
18/6 Trevlig midsommar!!!! Ny bild på Isis förstasida.             
 
6/6  Idag var det dax igen för utställning. Det bidde inga cert den här dagen heller, men en mycket fin kritik av en duktig domare!             
 
31/5 Idag har vi varit på utställning igen, jag och taxarna. Tyvärr var det inte våran dag och domaren höll inne certen pga små detaljer... Så vi får väl hoppas på bättre lycka nästa gång. De fick iallafall bra kritik och de finns att läsa under deras resultatsidor.             
 
28/5 Äntligen (!) fick jag lite nya bilder på Doris (Basilika). Hon är sååå söt och det finns så mycket likheter mellan systrarna i denna kull. Vilket är väldigt kul att se. Tack Irja för de fina bilderna och för dina mail om hur ni har det och hur Doris är! Titta och njut! Fler bilder finns på Doris egna sida under Kullar.             
 
23/5 Idag inledde vi utställningssäsongen med en inofficiell utställning i Västervik. Kritiken finns under Ardi och Myntas resultat. 
22/5 Måste tyvärr meddela att det inte blev några valpar den här gången, Isis spelade oss ett spratt...             
 
2/5 Idag har taxarna spårat ordinarie viltspårsprov. Deras resultat finns under respektive hunds sida.             
 
25/4 Idag har jag och Ina varit på lydnadstävling, klass tre stod på schemat och det gick hur bra som helst och vi blev uppflyttade till elit! Läs mer på hennes sida under resultat.             
Vi vill även passa på att gratulera våran träningskompis som tävlade ettan med sin briard och blev                   uppflyttade. Grattis Linda!!!!             
 
16/4 Nu har det gått 6 veckor sen Isis träffade Bonaparte och kanske att det blir valpar, vissa tecken finns!
8/4 Idag har jag och taxarna varit på rörligt viltspårsprov i Målilla, domare var Rune Thoresson. Ardi fick en 1:a i öppenklass och Mynta klarade anlagsklassen, så vi åkte trötta men glada därifrån. Se resultat under respektive hunds sida. 
5/3 Isis och Bonaparte har nu träffats och tycke uppstod. Nu återstår det bara att vänta och se om det resulterar i några valpar. Bilder på de två tillsammans finns under planer.             
 
1/3 Nya bilder på Isis finns under planer.             
 
23/2 Lite snöbus bilder i väntan på våren...
 
18/2 Isis har börjat löpa, så nu hoppas vi på att fortsättningen blir som vi hoppas! 
 
1/2 Här händer det inte så mycket just nu. Lite nya bilder på Ardi och Mynta och en på alla hundarna.
 
4/1 God fortsättning på det nya året önskar vi er alla!             
Vi inledde idag det nya året med en härlig långpromenad med våra träningskompisar. Det var snö och kallt, men solen sken och hundarna hade mycket bus i sig!