Stjärnhavets kennel

 

31/12 Har fått en underbar nyårshälsning av Sverre (Montu) och vill med det uppmana alla andra valpköpare att göra likadant och skicka mig bilder på era små underverk! Det är så kul att se hur de ser ut och så roligt att höra ifrån er!

18/12 Stjärnhavets kennel vill önska alla nya och gamla valpköpare, alla vänner och bekanta en god jul och ett riktigt gott nytt hundår!

13/12 I torsdags blev det äntligen dax för Arra att flytta till sitt nya hem, till Gunnel och strävhårstaxen Mikko. Han bor kvar här i närheten och jag kommer både ställa ut och spåra med honom. Idag har jag även fått rapport om att allt går jättebra!

1/12 Idag har vi haft underbart vinterväder, med sol och -13 grader. Så jag tog med hundarna ut i skogen och fotade lite! Nya bilder lite här o var.

28/11 Insnöade! Nu har det snöat varje dag i över en veckas tid, och inatt har det kommit ca 20-25 cm blötsnö så vi som skulle iväg och fira lilljul fick inse att vi nog fick stanna hemma och adventsmysa istället!

Det var till och med så att Leia tyckte det blev jobbigt att pulsa i snön efter ett tag, men lilla Arra, som är så envis som en tax ska vara, pep och skrek så fort jag bar honom. Han ville ner och gå själv!

Arra har äntligen hittat en egen familj som kommer att bli fodervärd åt honom, men han flyttar inte än utan vi får rå om honom i två veckor till. Han är en urmysig kille, trygg i sig själv, som älskar folk och andra hundar och en riktig tuffing. Och till råga på allt så är han riktigt snygg också!

20/11 Nya bilder på Aragorn som nu blivit 12 v och fortfarande letar eget hem.

15/11 Idag var det Legolas tur att flytta hemifrån. Så nu önskar vi Veronica, Julia och Ossian från Ankarsrum lycka till!

13/11 Nya bilder på sötbröderna som nu är 11v.

6/11 Idag har Leia och jag varit på utställning i Växjö, resultatet blev 1:a HP.

Har även fått en hälsning från Sonja, tack!

2/11 Grattis "Färska örter"-kullen på er 3-års dag!!!! Hoppas ni får nåt gott att äta eller någon ny leksak!

Lite nya bilder på de två charmtrollen som är kvar här. Och en hälsning från Chatarou  och Troll som på egen hand fixat till en liten syskonträff! Tack!

I helgen hade vi besök av Sofia och Alice. Här är Leia och Alice mittuppe i en dragkamp.

Troll (Bilbo) &  Chatarou (Frodo)

23/10 Så nu har tre flyttat men det finns fortfarande två som söker nya hem! Valparnas egna sidor under kullar är uppdaterade.

I fredags fick vi även besök av Myntas syster Doris, hon var såå fin och det var så kul att träffa henne igen! Tack Irja och Stefan för att ni tog med henne hit!

Så nu vill jag önska er alla lycka till med era nya små vänner!

22/10 8v och dax för flytt, några nya bilder innan de lämnar hemmet. Finns fotfarande två hanar kvar till salu, ev fodervärd.

18/10 Dax för nya bilder. Valparna kommer att få namn ur Sagan om ringen, nytt under Kullar.

13/10 En hanvalp kvar till salu och så söker jag en fodervärd till en hane.

9/10 Igår hade vi besök av några för valparna okända hundar, men det var ingen som brydde sig om det. Det var lika kul att leka med dem. Idag har jag varit ute i det fina höstvädret och tagit kort på Leia, sen fick valparna vara ute på gräsmattan och leka.

5/10 Idag har valparna fått en tunnel att leka i och så har de varit ute för första gången. Nytt under planer och några nya bilder på galleriet.

1/10 Valparna är nu 5 v och det är dax för nya bilder.

26/9 Dax för nya bilder igen! Nu har busfröna blivit 4 v och de har under helgen fått en större inhägnad att leka i. De har också varit ute på golvet både i tv-rummet och i köket och undersökt. De har fått träffa Leia ordenligt och de får nu "riktig" mat två gånger om dagen.

20/9 Nya bilder på sötnosarna!

17/9 3 v bilder. 

12/9 Dagsfärska bilder.

10/9 Nya bilder på valparna 2 v.  Har även märkt upp tre av hanarna med färger.             

5/9 Nya bilder på  valparna tagna nu i helgen alltså när de är ca en vecka gamla.

30/8 Nya bilder på valparna, nu tre dagar gamla.

28/8 Nya uppgifter, de kom en valp till senare under kvällen; fyra hanar o en tik blev det till slut!

27/8 Valparna är födda, det blev tre hanar och en tik. Alla mår bra!

23/8 Igår var det debut för Leia i utställningsringen, hon travade hem ett HP och blev BIR-valp. Se kritiken under hennes sida. På begärna kommer det lite bilder på Myntas mage oxå.

4/8 Mynta är dräktig och beräknad valpning om ca 3 veckor!

25/7 Har fått lite nya bilder på Stjärnhavets Basilika "Doris". Håll till godo med snyggingen från norr!

19/7 Idag gjorde jag ytterligare ett försök att få Mynta till viltspårschampion innan det var dax för valpar, men det ville sig inte. Hon tog spåret och gick jättebra och noga till tredje sträckan där hon helt plötsligt gick av spåret och la av. Hon började inte spåra igen förrän vi visade henne spåret och då gick hon precis som innan. Tyvärr blev det ju inget första pris, men nu får vi ta paus och invänta nya chanser till våren. Några nya bilder på mina små badande godingar!

24/6 Mynta är parad, så nu väntar vi och håller tummarna. Läs mer under planer.

20/6 Nya bilder under hundarnas gallerier.

13/6 Mynta har äntligen börjat löpa! Återkommer med mer info ang hanen.

4/6 Oj nu har det ju snart gått en månad sen jag uppdaterade senast! Det händer inte mycket här, inga tävlingar eller utställningar men mycket träning och lek :) Lite nya bilder bjuder jag på idag.

8/5 Dax för en liten  uppdatering igen. I torsdags, den 6:e startade Mynta på viltspårsprov, tyvärr var hon inte på humör så det bidde inte mer än en 3:a... Början av spåret gick jättebra men så helt plötsligt bara struntade hon i det. Men det är bara att ta nya tag och försöka igen. Lite nya bilder på Leia som bara växer och växer.

20/4 Igår fick Ardi vandra över regnbågsbron. Jag har under en lång tid (ett par år) kämpat och tränat för att hon skulle lugna sig och inte vara så reaktiv mot allt hon såg och hörde. Periodvis var hon bra och periodvis hemsk. Men till slut gick det inte längre... Jag tror inte att hon mådde bra, hon trivdes super i vår familj så länge inget hände eller någon kom eller gick, minsta lilla som ändrade sig gjorde henne nervös. Det är så svårt att ta ett sånt här beslut, speciellt när man jobbat så mycket med dem och fått en speciell relation, men jag kände att det här var det som var rätt. Hon har gett mig så otroligt många fina minnen och vi har gjort så mycket tillsammans. Men jag kommer att minnas henne med både glädje och smärta, glädje för att hon och jag hade byggt nåt speciellt tillsammans  och smärta för att hennes liv tog slut alldeles för fort... Sov gott älskade vän!

Jag har även lagt in nya bilder på Leias galleri och flyttat Ardis sida till Minneslunden.

11/4 Igår var jag och Ardi på årets första lydnadstävling. Resultatet blev väl inte riktigt så bra som jag hade hoppats på men det kan ju bero på att vi inte tränat mer än en gång "på riktigt". Men men vi tar nya tag, nu vet vi ju iallafall vad vi ska träna på! :)

En liten uppdatering om Leia också, hon växer fort som valpar gör och har nu lyckats övertala taxarna att det är riktigt roligt att leka med en malle!

28/3 Nu har hon äntligen kommit, min efterlängtade mallevalp! (Belgisk vallhund/malinois) Jag har i flera år velat ha en och av olika anledningar har det inte passat eller så har det inte funnits någon valp med "rätt" bakgrund. Men nu! Så vi hälsar Boholdt Yellow Bird välkommen hit!

9/3 I söndags var jag på Smålands taxklubbs årsmöte och hämtade hem vandringspriset som Mynta fick för att hon vann anlagsklassen i viltspår av 51 hundar och en championrosett för Ardis viltspårschampionat.

Nu har vi börjat känna att våren är på väg, tog några kort idag på de busiga hundarna med vårkänslor!

6/2 Idag fixade vi ett av våra mål: Mynta var på utställning i Flen och blev Svensk Utställningschampion!!!! Det är min första egenuppfödda champion så visst känns det lite extra roligt. Hon fick jättefin kritik av Paula Sunebring som var domare. Kritiken finns att läsa på Myntas resultatsida.

30/1 Ojdå, snart har det gått en hel månad av det nya året och jag har inte uppdaterat sidan än.... Här händer det inte så mycket just nu, känns som om vi ligger i dvala, snö och kyla gör att man inte är ute mer än nödvändigt, men vi har satt igång träningen inomhus efter juluppehållet. Så ska man väl sammanfatta det gamla året och göra upp lite mål för det som komma skall:

Året som gått:

Gick kurs med Ardi, vardagslydnad Parade Isis, men hon gick tom Tävlade med Ina i lydnadsklass 3, och blev uppflyttade! Senare under året testade vi på att tävla elitklass också, bara för sakens skull.Gått viltspårsprov med Ardi, som blev champion efter tre raka 1:or.  Mynta lyckades klara två 1:or. Utställningsresultaten med Ardi har inte varit vad jag har önskat, så jag beslutade mig för att inte ställa ut henne något mer. Mynta blev inmätt kanin och tog tre raka cert efter det. Ardi gjorde MH och resultatet blev "Känd mental status" och 3:a på skotten. Eftersom Ardi blev viltspårschampion under året kände jag att jag ville hitta på lite nya utmaningar med henne, och beslöt mig för att testa på att tävla lydnad. Under hösten var vi ute på två tävlingar i lydnadsklass 1, på den andra tävlingen blev vi uppflyttade! Året avslutades dock väldigt sorgligt och jobbigt då jag fick ta det tunga beslutet att avliva Ina.

Våra mål under kommande år:

Mynta: viltspårschampion (en 1:a kvar) utställningschampion (ett cert kvar, då hon blev två år i nov) tanken är också att hon ska få valpar under våren/sommaren

Ardi: tävla lydnadsklass 1 och få ett LP1 och/eller starta lydnadsklass 2, starta appellklass spår

Det är ett spännande år vi har framför oss med förhoppningsvis många härliga stunder tillsammans!