Stjärnhavets kennel

Blogg

Andra 1:an

Den 5/6 tog vi bilen till Mönsterås och Qura fick gå sitt andra öppenklasspår i viltspår. Hon klarade det galant trots torkan. 24 min och inte en blinkning vid snittpriset! Hon är helt otrolig denna hund! Nu väntar vi på att få gå vårt, förhoppningsvis, sista viltspår inför championatet. Och sen är det bara att vänta på att utställningarna ska börja igen... 


Ingen vanlig vår

Oj vad tiden går fort ibland... Ni är verkligen tålmodiga som väntar och väntar på att sidan ska uppdateras! 

Denna vår har inte varit riktigt som vanligt och alla mina planer vad det gäller hundarna har inte gått att genomföra. Alla tävlingar har varit inställda och vi har därför försökt att roa oss på annat sätt. Hundfolk är härliga på det sättet att stöter man på problem så försöker man hitta en lösning och det har de verkligen fått göra i vår. Lösningen blev onlinetävlingar! Vilket har varit riktigt roligt enligt mig! 

25 april deltog vi i en utställning där vi fick filma när hunden sprang som på en utställning och sedan ta en uppställningsbild. Dessa skickades till en domare som sedan gjorde sin bedömning av det hela. Självklart får man ta det med en nypa salt för vem kan bedöma en hund på en film och ett foto utan att känna på den,  men jag tyckte ändå att det var en rolig grej!

Och resultatet då: Kiwi tävlade som långhårig kanin i championklass där hon blev BIR och senare BIG-3. Qura tävlade som långhårig dvärg i juniorklass och blev BIR, BIR-junior och BIG-2. Twister tävlade som långhårig dvärg i veteranklass och blev BIM, BIR-veteran och BIS-2-veteran. 

Twister har föresten blivit omregisterad till dvärg från normalstor. Taxarna har fått en ny rasstandard med nya mått för de olika storleksklasserna så han blev äntligen den dvärgtax som jag alltid sagt att han är! 

Twister har också fått ögonlysa sig där man inte kunde hitta några ärftliga fel utan bara förändringar som är normala för en äldre hund (får väl kalla honom äldre när han är 9 år). 

Sen har vi också deltagit i en rallycup även den online. Den har gått till så att varje vecka under tre veckor har vi fått en rallybana tilldelad som man skulle bygga och sedan filma när man utförde den. Qura har deltagit i nybörjarklass och Twister i fortsättningsklass. 

Resultatet: Qura 87 p, 85 p och 72 p så ett inofficiellt RLDN! 

Twister: 69 p, 69 p och 79 p alltså en godkänd runda! 

Och till sist då, fast kanske bäst, så har Qura gått sitt första öppen klass spår i viltspår och lyckades spåra till sig ett 1:a pris trots värme och torr mark. Det bara dammade när hon hoppade fram i blåbärsriset och jag fick flera gånger under spåret tvätta av hennes nos med vatten då den var helt gul av pollen. Men hon var så stolt efteråt när hon fick bära klöven till bilen! 

 

Det var allt från oss för den här gången och hoppas att ni inte ska behöva vänta lika länge på nästa uppdatering! 


Qura BIR och BIG3

Idag har Qura varit på utställning i Mantorp, Östergötlands kennelklubb anordnade valputställning. Jag hade inga som helst förväntningar då hon inte tyckt om när okända tagit på henne. Vi har utställningstränat en del och hon har även mognat en del. Mitt fokus idag låg på att hon skulle tycka att det var kul! Så vi började med att handla en leksak! 

0611F83A-7059-4B29-8054-4A76E623264E 

Men inte behövde jag oroa mig, hon sprang i ringen som hon inte gjort annat och stod som en staty när domaren kände igenom henne på bordet   För detta belönades hon med BIR och sedan också BIG-3 i juniorfinalen! Och godis och lek efteråt förstås! 

9482A1B6-92C1-4EC3-BB32-3D7F4C563740 
EF2D73BC-9322-4149-9DD9-841B496552B8 
F62C297B-7D36-42E9-8BE1-97F9774A58D3 


Viltspårsdebut för Qura

Idag var det dags för Quras debut i viltspår! Hon är väldigt självständig och självgående, hon vet precis vad hon ska göra och hon gör det bra. 

I bassetklubbens regi och med Börje Pettersson som domare tog vi oss idag an anlagsklassen. Hon spårade som om hon inte hade gjort annat och på 11 minuter var vi klara. Det var inga större utsvävningar som ni förstår. Domaren hade inte så mycket att säga efteråt mer än att det var en fröjd att se henne spåra och att han gärna dömde henne igen! Sånt gör en matte väldigt väldigt glad och stolt!!! 

 

 


Debut i fortsättningsklassen

Twister debuterade i fortsättningsklassen i rallylydnad i Gamleby idag. Två banor, första rundan gick bra. Innan andra starten tyckte jag att det var lite väl varmt och jag tänkte svalka ner honom lite då han är väldigt värmekänslig och blir mycket seg då. Så jag hällde vatten på honom, både på huvudet, ryggen och tassarna, det var inte populärt. Innan vi skulle gå in på banan låg han och rullade i gräset men tydligen torkade han sig inte tillräckligt då han på skylt nr 14 la sig ner och började rulla... Jag bara stod där och väntade snällt ut honom, vad skulle jag göra, han var väl medveten om att jag inte uppskattade hans beteende men samtidigt är det ju bara att skratta åt det och se att det var mitt eget fel. Tyvärr fick vi fel övning för detta ;) och -10 poäng så ingen godkänd runda där. 

Kiwi skulle också ha varit med men när jag tog ut henne ur bilen så var hon halt. Jag och flera andra kände och klämde på henne men hittade inget fel och hon viftade bara på svansen som vanligt. Men halt var hon för det och fick därför avstå från tävlandet. 

När vi kom hem och jag släppte ut dem ur bilen så haltade hon inte längre... 

Så är livet med hund, de är inga robotar :)