Stjärnhavets kennel

Bloggkalender

«juli 2014»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Äntligen tävling igen!
Vad händer i Coronatider?
Debut i rallylydnad
Ordinarie viltspårsprov
Händelserik helg
Andra 1:an
Ingen vanlig vår
Qura BIR och BIG3
Viltspårsdebut för Qura
Debut i fortsättningsklassen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 • Blogg

  Ingen vanlig vår

  Oj vad tiden går fort ibland... Ni är verkligen tålmodiga som väntar och väntar på att sidan ska uppdateras! 

  Denna vår har inte varit riktigt som vanligt och alla mina planer vad det gäller hundarna har inte gått att genomföra. Alla tävlingar har varit inställda och vi har därför försökt att roa oss på annat sätt. Hundfolk är härliga på det sättet att stöter man på problem så försöker man hitta en lösning och det har de verkligen fått göra i vår. Lösningen blev onlinetävlingar! Vilket har varit riktigt roligt enligt mig! 

  25 april deltog vi i en utställning där vi fick filma när hunden sprang som på en utställning och sedan ta en uppställningsbild. Dessa skickades till en domare som sedan gjorde sin bedömning av det hela. Självklart får man ta det med en nypa salt för vem kan bedöma en hund på en film och ett foto utan att känna på den,  men jag tyckte ändå att det var en rolig grej!

  Och resultatet då: Kiwi tävlade som långhårig kanin i championklass där hon blev BIR och senare BIG-3. Qura tävlade som långhårig dvärg i juniorklass och blev BIR, BIR-junior och BIG-2. Twister tävlade som långhårig dvärg i veteranklass och blev BIM, BIR-veteran och BIS-2-veteran. 

  Twister har föresten blivit omregisterad till dvärg från normalstor. Taxarna har fått en ny rasstandard med nya mått för de olika storleksklasserna så han blev äntligen den dvärgtax som jag alltid sagt att han är! 

  Twister har också fått ögonlysa sig där man inte kunde hitta några ärftliga fel utan bara förändringar som är normala för en äldre hund (får väl kalla honom äldre när han är 9 år). 

  Sen har vi också deltagit i en rallycup även den online. Den har gått till så att varje vecka under tre veckor har vi fått en rallybana tilldelad som man skulle bygga och sedan filma när man utförde den. Qura har deltagit i nybörjarklass och Twister i fortsättningsklass. 

  Resultatet: Qura 87 p, 85 p och 72 p så ett inofficiellt RLDN! 

  Twister: 69 p, 69 p och 79 p alltså en godkänd runda! 

  Och till sist då, fast kanske bäst, så har Qura gått sitt första öppen klass spår i viltspår och lyckades spåra till sig ett 1:a pris trots värme och torr mark. Det bara dammade när hon hoppade fram i blåbärsriset och jag fick flera gånger under spåret tvätta av hennes nos med vatten då den var helt gul av pollen. Men hon var så stolt efteråt när hon fick bära klöven till bilen! 

   

  Det var allt från oss för den här gången och hoppas att ni inte ska behöva vänta lika länge på nästa uppdatering!