Stjärnhavets kennel

Bloggkalender

«maj 2021»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Äntligen tävling igen!
Vad händer i Coronatider?
Debut i rallylydnad
Ordinarie viltspårsprov
Händelserik helg
Andra 1:an
Ingen vanlig vår
Qura BIR och BIG3
Viltspårsdebut för Qura
Debut i fortsättningsklassen

Arkiv
2021
 •    September
 •    Maj
 • 2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014

  Blogg

  Vad händer i Coronatider?

  Det märks här att det är Coronatider... Inget händer och inget att uppdatera! Inga tävlingar eller utställningar. Vi går här och planerar och längtar och väntar men så länge pandemin härjar så får vi så snällt hålla oss här! Och ni får stå ut med att det uppdateras mer sällan och att nyheterna är få. 

   

  Jag funderar och planerar för att kunna ta valpar på Qura när tiden är inne men hon måste meriteras innan dess och hur lätt är det när alla utsällningar och tävlingar är inställda?! Jag har tänkt att hon i alla fall ska få gå på en exteriörbedömning men dit har vi inte kommit ännu. Hon måste också ögonlysas och sen får vi hoppas att vi snart kan få små valpar här igen!   

   

  Jag har sedan drygt 1 år tillbaka startat eget företag, Tasserians hundvård och kurser, där jag klipper och trimmar hundar samt håller hundkurser. För att underlätta min kursverksamhet har Qura nu blivit kurshund där hon på kurserna är med och visar hur de olika momenten och övningarna går till och hur man kan träna in dessa steg för steg. Hon älskar att träna och blir överlycklig så fort jag packar träningsväskan och får hon då också följa med så är hon i himmelriket! Blir hon däremot kvarlämnad hemma så sitter/ligger hon i hallen på dörrmattan tills jag är hemma igen... Söt är hon! 

  Hon är också den som får vara med och lära sig när jag går instruktörsutbildningar, håller precis på att avsluta hundtrickinstruktör och Qura har nu sedan i februari fått lära sig mängder av trick som att putta ut en matta, rulla boll, viska, gå slalom, rulla runt m.m. Hon är väldigt smart och lättlärd men då hon är en tax så får man inte räkna med att hon tänker utföra alla trick på examinationen utan då kanske det är så att hon känner för att göra något annat eller inget alls och då är det så! Sen kan matte stå där och truga men nä är man en tax så är man, säger Qura. Dock kommer vi överens nästan alltid. På måndag börjar vi utbildning mot kantarellsök och det ska bli så kul och spännande och se vad hon tycker om det. Det är dessutom något som jag aldrig hållit på med så det är helt nytt  för mig också. 

   

  Så till det tråkiga med att ha hund, Ester finns inte med oss längre. I slutet på mars fick hon somna in efter att hon fått livmoderinflammation. Nu slipper hon ha ont av sina leder och kan glatt fara fram och kampa med alla hon möter! Snälla goa Ester som gärna var för sig själv, älskade mat/godis och ville så mycket mer än vad hon klarade. Älskade att simma och åka båt. Hon visste inte om sin storlek utan tyckte att hon fick plats överallt och kunde inte se att hon välte saker där hon tog sig fram. Så älskad och saknad!