Stjärnhavets kennel

Bloggkalender

«augusti 2022»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Äntligen tävling igen!
Vad händer i Coronatider?
Debut i rallylydnad
Ordinarie viltspårsprov
Händelserik helg
Andra 1:an
Ingen vanlig vår
Qura BIR och BIG3
Viltspårsdebut för Qura
Debut i fortsättningsklassen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014

Blogg

Debut i rallylydnad

På grund av corona så har det inte blivit speciellt mycket tävlingar och utställningar för vår del detta år men nu när de lättade lite på restriktionerna under sommar/sensommar så passade vi på att anmäla oss till en rallylydnadstävling. Qura till nybörjarklass och Twister till fortsättningsklass i hopp om att han skulle kunna ta sin titel. 

Dagen innan tävlingen så kom nya restriktioner och de stackars tävlingsarrangörerna fick jobba för att få ihop en tävling men de lyckades och det på ett bra sätt. Vi fick vara utomhus istället för i ett ridhus och de delade nybörjarklassen i två omgångar för att minska antalet tävlande på plats samtidigt. 

För oss började dagen kl 8 med anmälan och banvandring en stund senare. Qura skulle göra sin debut och jag hade inte några som helst förväntningar. Det var hennes första tävling och nästan första gången hon var på en tävlingsplats med förutom några utställningar när hon var liten. Dock tyckte jag nog att hon tog det hela med ro och hon var inte speciellt brydd över det regniga vädret heller, förutom att hon helt plötsligt inte kunde ligga ner...

Första banan flöt på riktigt bra förutom att hon gick med nosen i backen typ hela banan men hon var med mig och hon gjorde det jag bad henne om. 84 poäng blev resultatet och avdragen berodde på nosandet och ett sträckt koppel en gång... 

Andra banan gick också väldigt bra men där valde jag att inte tjata på henne om att lägga sig ner i gräset utan tog en "felö" och -10 poäng, vi gick ändå ut från banan med 82 poäng! Behöver jag säga att jag är mer än nöjd med denna lilla stjärna! Hon är helt otrolig! 

Så blev det en lång väntan och det var kallt i bilen och vi var blöta alla tre men efter lite lunch och vila så var det då kl 15 dags för banvandring i fortsättningsklassen. Jag var jätteglad Twisters värsta moment "sitt-stå-gå runt" var inte med på någon bana! Och det var "snurr under gång" två gånger på varje bana! Detta bådade väldigt gott! 

Det var en trött och slö liten Twister som jag hämtade ut från bilen, hmm tänkte jag här krävs det peppning! Dock blev det nog lite för bra... Twister studsade likt Tiger i Nalle Phu och jag fick hela tiden bromsa honom för varje moment för att han inte skulle springa ifrån mig. Frestelserna var otroligt inbjudande och även där fick jag säga till honom. Jag lyckades dessutom trassla till det och gå fel i en frestelse och drog på oss lite minuspoäng. När vi kom till de två sista skyltarna som var snurr under gång så hade Twister helt plöstsligt glömt hur man snurrar, han kunde det innan vi gick in på banan och han kunde det efteråt också (jag testade). Hur jag än försökte så lyckades jag inte! Jag gav mig den på att han inte skulle komma undan med detta och hjälpte honom till slut. 

Så var det en stund därefter dags för bana 2, nu hade det blivit mörkt och de hade tänt strålkastare över planen. Det var väldigt svårt att se i det starka ljuset och alla skuggor som blev. Men Twister brydde sig inte ett dugg. Trots att jag inte peppat honom fullt lika mycket inför denna bana så var han minst lika taggad ändå, han fortsatte likt Tiger att studsa fram. Men även denna gång hade han glömt hur man snurrar, hans favoritmoment... Dock lyckades jag hjälpa honom och vi fick i alla fall med oss ett kvalificerat resultat (dock inget att skryta med).

Så kl 17.30 lämnade vi Gamleby brukshundsklubb för denna gång. Tack alla funktionärer som styr och ställer så att vi kan roa oss på detta vis!